Tarabele sunt pline de roşii și tot felul de legume, ar fi păcat sa nu profităm din plin de aceste bogății ale grădinilor;
Iată o reţetă de supă cremă de roşii ce poate fi servită rece sau caldă.
Cantitățile depind de câte porţii doriţi să faceţi.
1 kg. de roşii
1 ceapă
1 morcov
1 pătrunjel
o țelină mică
1 dovlecel mic
1 ardei gras
3 linguri de orez (curățat de impurităţi și spălat)
4-5 căței de usturoi
2- 3 litri apă (sau supă de carne )
cimbru ( uscat sau verde)
sare
1 lingurită de zahăr.
frunze de țelină tocate mărunt.
sare
4 -5 boabe de piper
Roșiile, spălate și rupte în bucăţi se pun la fiert într-o oală acoperită la foc. Ceapa se curață se taie solzi, se călește în puţin ulei și se pune în oala cu roşii. Când s-au înmuiat roșiile se adaugă legumele tăiate bucăţi potrivite, orezul și usturoiul, se adaugă apă și se lasă să fiarbă acoperit 45 -50 minute. Când orezul se face ca o cremă, se trece totul prin sită s-au se foloseşte un blender. Se adaugă cimbrul, piperul și zahărul. Se potrivește de sare. Se mai lasă să dea în câteva clocote, amestecând să nu se prindă de fundul oalei.
Când este gata se presară frunze de țelină tocate mărunt.
Se serveste având alături crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu