Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 3 iulie 2014

Față de masă cu broderie artistică (cu garofițe)

 Așa cum am promis public șablonul de la fața de masă  cu garofițe.




Modelul este alcătuit din buchete de flori (garofițe) ce pot fi plasate după dorința și insprația dvs.
 Se pot lucra fețe de masă, mileuri etc.
Alternața buchetelor, alegerea culorilor depinde de fiecare.
Acest model este lucrat cu ață coton perle degrade.




Șabloanele (diagramele) se pot copia pe hârtie A 4.

 Pentru desenarea modelului pe faţa de masă se parcurg mai multe etape.
În primul rând stabilim mărimea feţei de masă, alegem materialul şi îl ajustăm astfel încât să fie un dreptunghi sau pătrat perfect prin eliminarea eventualului pisc al materialului (dacă este nevoie tragem un fir din material pentru a trasa firul drept si ajustăm cu foarfeca în lungul acestui fir).
Călcăm materialul şi îl îndoim cu mare atenţie pe jumătate, în lungimea firului şi îl călcăm pe muchia de îndoire. Apoi îl îndoim pe jumătate pe lăţimea materialului şi călcăm iar muchia de îndoire. La intersecţia celor două muchii de îndoire avem acum marcat punctul care este centrul feţei de masă. Faţă de acest punct de centru vom imprima cu hârtie de indigo modelul dorit.
Pentru compunerea modelului, pentru desenul din colţ folosim o coală de hârtie (de ambalaj..format mare) pe care desenăm direct şablonul 1  şi apoi simetricul în oglindă al şablonului 1 (dacă desenăm şablonul pe hârtie de calc, acesta o vom putea întoarce pe dos pentru imaginea în oglindă) şi floricica roz de la bază. Pe linia de simetrie venim şi amplasăm şablonul nr. 2.
Desenul obţinut îl aplicăm pe fiecare colţ al feţei de masă, având grijă să măsurăm distanţele:
-  de la un punct "A" desent pe şablon (de exemplu un vârf al frunzei florii de jos) până la centrul feţei de masă să fie aceeaşi pentru fiecare colţ ;
- de la acelaşi punct "A" până lamuchiile de îndoire care marcheză jumătăţile feţei de masă, să fie aceleaşi pentru fiecare colţ.

Va continua.



















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu