Cantităţi:
3 ouă
300 g zahăr
300 ml ulei
300 m lapte dulce. bătut sau iaurt
1 pliculeţ de zahăr vanilat
1 pliculeţ de praf de copt stins cu 2 linguriţe de oţet sau zeamă de lămâie
5oo g făină
700 g prune tăiate jumătăţi
un praf de sare
Mod de preparare:
Ouălele, se bat cu telul bine cu un praf de sare şi zahărul pană se obţine o cremă spumoasă. Se bat în continuare adaugând treptat uleiul, apoi laptele. Se bat în continuare până se dizolvă zahărul. Se adaugă zahărul vanilat şi praful de copt stins. Se adaugă făina, amestecând în continuare cu telul până se încorporează complet în aluat.
Intr-o tavă de dimensiunile 25 X 35 cm, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se toarnă aluatul în tavă, apoi se aşează jumătăţile de prune cu coaja în exterior.
Se coace la foc potrivit apoximativ 1 oră.
Prunele se pot înlocui cu rahat ( 200 g) tăiat bucatele, nuci feliate ( 100g) şi 2 linguri cu cacao amestecate în jumătate din aluat.
Să aveţi poftă !!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu