Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 30 iulie 2014

Plăcintă canadiană - Plăcinta Parmentier

                                                          O plăcintă canadiană -  Plăcinta Parmentier -

Cantităţi


      500 g carne tocată de porc, vită sau pasăre
      2 cepe tocate mărunt                              
      1 ardei gras roşu        
       ulei sau unt
      1 conservă de porumb dulce  de 150 g
      2 k de cartofi fierți
      200 g brânză sau cașcaval    
       un praf de nucșoară
       verdeaţă -mărar și pătrunjel, tocate mărunt


                                 
Se călește ceapa, apoi se adaugă carnea și  ardeiul tocat cubulețe. Se prăjesc până scade  zeama lăsată de carne. Se adaugă piper, sare, puţină nucșoară și  verdeaţa tocată mărunt.
Cartofii fierti în coajă, se curață și se face un piure  în care se adaugă ceapă verde tocată mărunt, sare și piper. Într-o tavă  unsă cu unt și tapetată cu pesmet se pune un strat de piure unul de carne, se presară boabe de porumb, apoi iar un strat de piure de cartofi.
Deasupra de rade brânză sau cașcaval. Se coace la foc mediu până se rumenește .







Aștept sugestii și completări în ce privește pregătirea  plăcintei canadiene de la persoane care locuiesc in Canada.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu