O plăcintă canadiană - Plăcinta Parmentier -
Cantităţi
500 g carne tocată de porc, vită sau pasăre
2 cepe tocate mărunt
1 ardei gras roşu
ulei sau unt
1 conservă de porumb dulce de 150 g
1 conservă de porumb dulce de 150 g
2 k de cartofi fierți
200 g brânză sau cașcaval
un praf de nucșoară
verdeaţă -mărar și pătrunjel, tocate mărunt
Se călește ceapa, apoi se adaugă carnea și ardeiul tocat cubulețe. Se prăjesc până scade zeama lăsată de carne. Se adaugă piper, sare, puţină nucșoară și verdeaţa tocată mărunt.
Cartofii fierti în coajă, se curață și se face un piure în care se adaugă ceapă verde tocată mărunt, sare și piper. Într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet se pune un strat de piure unul de carne, se presară boabe de porumb, apoi iar un strat de piure de cartofi.
Deasupra de rade brânză sau cașcaval. Se coace la foc mediu până se rumenește .
Aștept sugestii și completări în ce privește pregătirea plăcintei canadiene de la persoane care locuiesc in Canada.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu