Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 9 iulie 2014

Ciorbă de perişoare, ardei umpluţi cu carne, prăjitură cu caise - Meniu de prânz:



 Meniu de prânz

M-am grăbit să fac poza de final!!!!!
 Ciorbă de perişoare
 Ardei umpluţi cu carne
 Prajitură cu caise











1.   Ciorbă cu perişoare - vezi reţeta  publicată
  
2.    Ardei umpluţi cu carne

  Cantităţi:

  12 - 14 buc. ardei gras mărime potrivită
500 g carne amestec vită şi porc
100 -150 g orez
   2 cepe
verdeaţă; mărar şi pătrunjel
500 g sos de roşii (vezi mai jos reţeta)
200 ml suc de roşii
sare
piper
  50 ml vin alb
smântână sau iaurt gras.


Adrei se curaţă de cotoare şi  seminţe, se spală şi se lasă la scurs.
Ceapa curaţată se taie felii şi se prăjeşte în 2-3 linguri de ulei. Se lasă la răcit. Carnea, verdeaţa spălată şi ceapa se trec prin maşina de tocat. Orezul spalat,  fiert pe jumătate şi răcit se amestecă cu tocătura, se  adaugă sare şi piper, punem puţină apă sau supă, amestecăm bine să iasă o compoziţie omogenă şi pufoasă. Umplem ardeii şi le punem căpăcele din cartofi curăţaţi şi feliaţi sau din felii de roşii. Ardeii se prăjesc într-o tigaie  pe toate părţile apoi se asează în cratiţă,  peste care se toarnă uleiul în care au fost prăjiţi.
(Se poate şi fără a-i prăji, punându-i pe toţi în cratiţa în  care vor fierbe, cu 2 - 3 linguri de ulei, se introduc 10 - 15 minute la cuptor să se înabuşe, apoi turnam sosul de roşii, apa, sucul de roşii şi se continuă fierberea).
Se adaugă, sucul de roşii, apa  şi sosul de roşii. Se introduce vasul  la cuptor timp de 30 - 40 minute.
Spre sfârşitul fierberii se stropesc  cu vin, se potriveste gustul sosului format şi se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Se servesc cu sosul format, smântâna sau iaurt gras.



 Reţeta pentru sosul de roşii:
 pentr 5oo g


350 ml suc de roşii
50 g pastă de roşii
75 ml vin alb
25 k zahăr
75 g unt
sare  şi cimbru


 Se dizolvă pasta de roşii cu sucul de roşii,  se adaugă vinul, zahărul, sarea şi cimbrul şi se fierb până se îngroaşă. Se adaugă untul la sfârşitul fierberii. Se ţine la cald, acoperit.
 Acest sos poate fi folosit la preparate din legume, paste precum şi la formarea altor sosuri.








3. Prăjitura cu caise vezi reţeta publicată.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu