Fiind perioada vişinelor iată ce prjitură am făcut:
-1/2 kg vişine;
-6 ouă;
-120 g zahăr tos;
-120 g făină;
-200 g unt;
-150 g zăhăr tos;
-zeamă de lămâie;
-sare;
O cratiţă emailată rotundă, se unge la bază şi pe margini cu unt, se presară 150 g zahăr numai la bază şi se asează vişinele fără să se amestece cu zahărul. Introducem cratiţa în cuptor la foc mijlociu timp de 15 - 20 de minute.
Albuşurile cu un praf de sare se bat spumă, se pune zeama de lămâie, să întărească bezeaua.
Se adaugă galbenuşurile se bat 5 - 6 ori, apoi toată făina. Se amestecă prin răsturnare, de jos în sus.
Cratiţa scoasă din cuptor se lasă 2 - 3 minute, se pune compoziţia grămăjoare şi o nivelăm cu o spatulă. Se coace timp de 30 de minute la foc mijlociu. Nu se deschide cuptorul timp de 15 minute.
După ce s-a copt, se desprinde cu un cuţit pe marginea prăjiturii, se pune o farfurie (platou rotund) peste cratiţă şi se răstoarnă împreună printr-o mişcare rapidă ca siropul să se scurgă în pandişpan.
Când s-a răcit se poate orna cu frişcă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu