Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 10 iulie 2014

Bordură din dantelă croşetată - model 2

Acum revin la seria de broduri din dantelă croşetată, începută cu Bordură de dantelă croşetată (model 1).
Prezint un alt model care, lucrat tot cu aţă mărimea 20 (Anchor) şi croşetă de 1,15, are lăţimea de 3,5 cm.














Rândul 2: Lucrăm în continuare 3 ochiuri, care vor fi pentru întoarcerea lucrului. Acum lucrăm un picioruş lung introducând croşeta în al 6-lea ochi de lanţ (numărăm înapoi, de la ultimul spre primul), apoi 2 ochiuri de lanţ, şi în ultimul ochi de lanţ lucrăm un picioruş lung, 3 ochiuri de lanţ şi iar un picioruş lung, lucrat tot în ultimul ochi de lanţ.
Rândul 3:  Ne întoarcem şi lucrăm 5 ochiuri de lanţ, apoi în bucla dintre picioruşele de la rândul precedent lucrăm: 3 picioruşe lungi, 1 ochi de lanţ, 3 picioruşe lungi. Continuăm cu 2 ochiuri de lanţ, 1 picioruş lung (în dreptul celui de la rândul precedent), 1 ochi de lanţ, 1 picioruş lung (în al 2-lea ochi după picioruşul de la rândul precedent); după care continuăm ducându-ne în stânga jos pentru a lucra rozeta astfel: 2 ochiuri de lanţ şi 8 picioruşe lungi cu câte un ochi de lanţ între ele - toate le lucrăm în bucla de 5 ochiuri dintre rândul 1 şi 2. După picioruşul 8 mai lucrăm un picioruş lung introducând croşeta în ochiul de la baza celor 2 picioruşe lungi, de la rândul 1.
Rândul: 4: Ne întoarcem şi lucrăm 2 ochiuri de lanţ, 1 picioruş scurt (în ochiul dintre picioruşele lungi ale rozetei), 4 ochiuri de lanţ şi repetăm astfel încât să avem 7 bucle pe rozetă, după al 7-lea picioruş scurt lucrăm 2 ochiuri de lanţ şi reintrăm în modelul de bază cu 3 picioruşe lungi, 1 ochi de lanţ şi încă 3 picioruşe lungi - lucrate în bucla de 3 ochiuri de la rândul anterior, apoi 2 ochiuri de lanţ, 1 picioruş lung, 1 ochi de lanţ, 1 picioruş lung.


Se repetă  rândurile 1-4 de câte ori este necesar pentru lungimea dorită a dantelei.



Bordura poate fi aplicată la mileuri, feţe de masă, şervete, şerveţele de masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu