Prăjitură foarte gustoasă. Foitajul se poate pregăti în casă sau pentru a face mai repede prăjitura puteți folosi foitaj Bella.
1 pachet foitaj
Cremă de vanilie fără ou;
300 ml lapte, 50 g făină, 100 g zahăr, zahăr vanilat sare, 5ml esențe diferite, coajă rasă de lămâie.
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu 50 ml de lapte rece, adăugând şi sarea. Zahărul se dizolvă în restul de lapte apoi se fierbe. Amestecul de făină se toarnă peste laptele fierbinte şi se continuă fierberea amestecând continuu pentru a nu se prinde de vas. La început se formează o cremă mai groasă din care se degajă bule de aer. Din acest moment se continuă fierberea 15 - 20 de minute. Crema este fiartă, când o mică cantitate de probă, luată pe lama unui cuțit, se desprinde uşor după răcire. Când este gata, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, amestecând continuu pentru a nu se gelifica. Se adaugă zahărul vanilat.
Se poate adăuga frișcă bătută.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu