2 - 4 vinete mijlocii, 100 g caşcaval, 100 g brînză Mozzarella, 2 - 3 roşii, 4 - 5 căţei de usturoi, părtunjel verde, o liguriţă oregano, 1 linguriţă piper, sare, 1 linguriţă cimbru, 1 linguriţă busuioc, ulei de măsline.
Se aleg vinete potrivit de mari, se spală, nu se îndepărtează codiţa şi se vor tăia în două, în lungime, apoi fiecare jumătate de vânătă se taie sub formă de evantai. Se ţin 10 minute în apă clocotită. Se scot, se scurg bine prin presare, se sărează. Se feliază caşcavalul, brânza, roşiile şi usturoiul. În tava se pun 2 - 3 linguri de ulei de măsline şi amestecul de condimente. Tăvălim vineltele în tavă apoi se scot şi se umplu între pliurile formate, cu felii de caşcaval, roşii, brânză şi usturoi. Se presără pătrunjel verde tocat. Se pot pune şi felii de şuncă presată sau bacon.
Se spropesc cu 2 linguri ulei de măsline şi adăugăm 2 - 3 linguri de suc de roşii diluat cu puţină apă. Se introduce tava în cuptoul încălzit la foc iute. Se servesc calde sau reci cu smântână sau iaurt gras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu