Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 22 iulie 2015

Dovlecei pane

Dovlecelul, o legumă foarte gustoasă şi folosită în toate bucătăriile de pe întreg globul.
Denumirea ştiintifică "Cucurbita pepo", este o plantă erbacee anuală. Frunzele sunt lobate şi pufoase, florile de culoare galbenă iar fructul este lunguieţ şi variază în funcţie de soiuri. Coaja devlecelului poate fi în tonuri de alb-verzuie până la verde închis.
De la plantă se folosesc în gastronomie florile şi fructul.
Dovlecelul conţine multă apă, potasiu, vitamina C şi beta-caroten.


Astăzi am pregătit dovlecei pane şi am să vă scriu modul de preparare.

2 - 3 dovlecei mijlocii, făină, pesmet, 2- 3 ouă, lapte şi ulei.

Se rad dovleceii de coajă şi îi tăiem felii rotunde, de jumătate de centimetru grosime. Feliile de dovlecei nu se sărează. Se dau prin lapte, făină, ou şi pesmet. Se rumenesc pe ambele părţi şi se scot pe hârtie absorbantă. Se sărează în momentul servirii la masă.
Se servesc calzi cu mujdei de usturoi, presăraţi cu brânză telemea rasă sau caşcaval ras,parmezan ras, sau cu smântână.
De asemenea se pot servi ca garnitură la friptură, şniţele etc.