Cantităţi
1 kg de caise
1 pachet de unt
150g zahăr tos
6 ouă
120 g zahăr tos
125 g făină
zeama de lămâie
sare
Caisele le spălăm, le desfacem în jumătăţi şi scoatem sâmburii.
Tapetăm o tavă sau o cratiţă la bază şi pe pereţi cu unt, peste care presărăm 150 g zahăr, apoi aranjăm caisele cu coaja în jos. Introducem vasul în cuptor 20 de minute să se topească zahărul şi să se înmoaie caisele.
Tapetăm o tavă sau o cratiţă la bază şi pe pereţi cu unt, peste care presărăm 150 g zahăr, apoi aranjăm caisele cu coaja în jos. Introducem vasul în cuptor 20 de minute să se topească zahărul şi să se înmoaie caisele.
In timpul acesta pregătim aluatul, batem spumă albuşurile cu 120 g zahăr, sare şi zeama de lămâie.
Se adaugă gălbenuşurile toate odată, amestecăm de 5 - 6 ori să se încorporeze, apoi toată făina amestecând de jos în sus.
Soatem vasul din cuptor îl lăsăm 3 minute şi apoi turnăm aluatul în grămăjoare şi-l nivelăm cu o spatulă.
Punem vasul în cuptor la foc potrivit, timp de 30 minute. Primele 15 minute nu se deschide cuptorul.
Când este gata se încercă cu o scobitoare.
Se scoate din cuptor se desprinde cu lama cuţitului pe marginea prăjiturii, se pune o farfurie desupra şi se răstoarnă repede dintr-o mişcare. Când s-a răcit prăjitura se poate orna cu frişcă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu