Ingrediente
- 5 ouă
- 3 cartofi mijlocii sau 2 mai mari
- 50 g cașcaval
- 50 - 100 g costiță
- 1 - 2 roşii ( sau numai una ) feliate
- 1 ardei gras ( indiferent culoarea)
- 1 linguriță de smântână sau 2 de lapte
- sare și piper
- verdeaţă tocată mărunt( mărar, pătrunjel, busuioc și puţină mentă)
- unt sau ulei
Cartofii se curață, se spală și se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se feliază roadele subţiri, se prăjesc în unt sau ulei. Când sunt aproape gata se adaugă costița feliată, ceapa tăiată solzișori și ardeiul feliat foarte subţire.Se adaugă puţină sare, şi se continuă prăjirea ingredientelor.
Când sunt bine înmuiate și pătrunse se adaugă ouăle bătute cu puţină sare și smântâna sau lapte. Deasupra se pun felii de caşcaval şi roşiile feliate. Se pune un capac şi se lasă să se coacă ompleta la foc mic.
Când s-a copt omleta, se scoate pe un platou şi deasupra se presară piper şi verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!!!!!
Antoin - Augustin Parmentier (n.1737 - m.1813) : farmacist și agronom francez, specialist în nutriție, dietetică și igiena alimentară, care și-a dedicat studiul asupra cartofului și proprietăților sale medicinale importante( (combaterea tensiunii arteriale, ]îmbunătăţirea digestiei, circulației etc.). Este pionierul extragerii zahărului din sfecla de zahăr, a studiat metode de conservare a legumelor inclusiv refrigerarea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu