Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 26 iulie 2014

Omleta Estivală - Parmentier

O reţetă pentru verişoara mea Adriana din  Canada

 Ingrediente
- 5 ouă
- 3 cartofi mijlocii sau 2 mai mari
- 50 g cașcaval
- 50 - 100 g costiță
- 1 - 2 roşii ( sau numai una )  feliate
- 1 ardei gras ( indiferent culoarea)
 - 1 linguriță de smântână sau 2 de lapte
- sare și  piper
- verdeaţă tocată mărunt( mărar,  pătrunjel, busuioc și puţină mentă)
- unt sau ulei






   Cartofii se curață, se spală și se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se feliază roadele subţiri, se prăjesc în unt sau ulei. Când sunt aproape gata se adaugă costița feliată,  ceapa tăiată solzișori și ardeiul feliat foarte subţire.Se adaugă puţină sare, şi se continuă prăjirea ingredientelor.
Când sunt bine înmuiate și pătrunse se adaugă ouăle bătute cu puţină sare și smântâna sau lapte. Deasupra se pun felii de caşcaval şi roşiile feliate. Se pune un capac şi se lasă să se coacă ompleta la foc mic.
 Când s-a copt  omleta, se scoate pe  un platou  şi deasupra se presară piper şi verdeaţa tocată mărunt.


Pofta buna!!!!!


Antoin - Augustin Parmentier (n.1737 - m.1813) : farmacist și agronom francez, specialist în nutriție, dietetică și igiena alimentară, care și-a dedicat studiul asupra cartofului și proprietăților sale medicinale importante( (combaterea tensiunii arteriale, ]îmbunătăţirea digestiei, circulației etc.).  Este pionierul extragerii zahărului din sfecla de zahăr, a studiat metode de conservare a legumelor inclusiv refrigerarea.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu