Fiind o perioadă bogată în zarzavaturi şi legume, m-am gândit să vă ofer o reţetă cu dovlecel.
Dovlecelul este o plantă erbacee din familia curcubitaceelor. El conţine potasiu, vitamina C şi beta-caroten. Este originar din America Centrală şi este una dintre cele mai delicate şi fine legume
Reţetă:
- 3 - 4 dovlecei de mărime potrivită;
- 2 legături de ceapă verde;
- 2 ouă;
- o legătura de usturoi ( bine pisat);
- 200 g de brânză ( telemea - sau de care doriţi);
- 6 linguri cu pesmet ( sau făină
- o legatură de mărar;
- o legatură de pătrunjel verde;
- sare;
- piper
Mod de preparare;
Dovlecei se curată, se spală şi dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun într-o strecurătoare cu un praf de sare şi se lasă să se scurgă zeama. Ceapa se toacă mărunt, inclusiv frunzele verzi. Dovlecelul se stoarce în pumni, se pune într-un vas, se amestecă cu ceapa, usturoiul pisat, pesmetul (făină), brânza dată pe răzătoare şi ouăle.
Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, sarea şi piperul .
Dacă compoziţia este moale se mai pune o lingură de pesmet sau făină. Se lasă 10- 15 minute, sa se odihnească( pentru ca pesmetul sa absoarbă surplusul se zeamă de la dovlecel).
Într-o tigaie se încinge uleiul şi cu o lingură de supă de pun chiftelele de dovlecel la prăjit. Se prăjesc cîte 3 - 4 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, Se scot pe un prosop de hârtie.
Se pot servi fierbinţi cu diferite sosuri, după preferinţă. Sunt foarte gustoşi şi reci.
Poftă bună!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu