- 8 - 10 ciuperci cu pălărie mai mare - depinde câte persoane aveţi la masă- socotiţi câte 2 pentru fiecare;
- 2 cepe şi cozile verzi - acum vara;
- 2 -3 linguri cu smântână;
-50 g caşcaval, parmezan sau brânză maturată;
- mărar şi pătrunjel verde;
- sare;
- piper;
Se curăţa ciupercile şi se spală bine sub jet de apă. Se pun la scurs cu pălăria în joc. Codiţele se spală, se curăţă şi se toacă mărunt împreună cu 2 - 3 ciuperci. Ceapa curăţată se toacă mărunt şi se căleşte împreună cu ciupercile. Se adaugă puţină apă, ca să fiarbă ciupercile şi ceapa. Când a scăzut apa se adaugă smântâna, piperul şi sarea. Se ia de pe foc şi se adaugă verdeaţa, piper şi se potriveşte de sare..
Ciupercile se pun într-o tavă cu 2-3 linguri de ulei, sau unt şi se umplu cu compoziţia făcută. Deasupra de rade caşcaval, parmezan sau brânză şi se introduce tava în cuptorul încălzit.
Se ţine 30 minute la cuptor, să scadă zeama pe care o lasă ciupercile şi să fie rumenite.
Se servesc calde sau reci, stropite cu zeamă de lămâie şi presarate cu pătrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu