Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 18 iunie 2014

Şniţel din piept de pui cu garnitură "tort de cartofi prăjiţi"

  Sună ciudat, dar de această garnitură, mi-am amintit zilele trecute, o făcea bunica mea. Este simplă dar mie îmi plăcea foarte mult când eram mică şi iată că o pun pe blog, în amintirea ei.

- Un piept de pui, dezosat şi feliat (mie îmi ies 6 şniţele, înainte de a-l felia, îl fasonez şi-l introduc 10 minute la congelator, apoi pot să-l feliez foarte bine);
- caşcaval ras (pe răzătoarea cu găuri mici);
- l ou mare sau 2 mai mici;
- făină;
- pesmet;
- sare;
- piper;
- cimbru;
 -ulei pentru prăjit.

 Bucăţile de piept de pui le pun între 2 folii de plastic şi le bat uşor cu ciocanul de şniţele, le piperez uşor, presar un  praf de cimbru şi sare.
Făina şi caşcavalul ras le amestec şi taptez fiecare bucată de şniţel, apoi le dau prin oul bătut cu un praf de sare,  prin pesmet şi le prăjesc în uleiul încins  4 - 5 minute pe fiecare parte.
 Le scot pe hârtie absorbantă (prosop de hârtie) şi le ţin acoperite la cald.

 Tortul garnitură


1 kg. de cartofi, curăţaţi şi feliaţi, se prăjesc, în mod obişnuit, când sunt gata, se scot din tigaie.
Într-o cratiţă smălţuită de 2 kg sau o altă cratiţă cu peretii mai înalţi unsă bine cu unt pe fund şi pe pereţi, apoi pusă pe foc să se încingă, adăugăm cartofii iar peste ei turnăm 4-5 ouă bătute cu puţină sare, ca pentru omletă. Răsucim încet cratiţa, pentru ca oul să se prindă de jur împrejurul cartofilor. Se lasă să se coacă ca orice ompletă (sau clătită). Când este gata se pune o farfurie deasupra si se răstoarnă ca blatul unui tort.
 Se taie ca şi tortul şi se pune pe farfurie lângă sniţel.
Se serveşte cu salate de roşii, de ardei copţi, de varză albă sau roşie, ori alte salate.

Pofta bună!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu