Întâlnirea cu o prietenă sau mai multe, la o cafea, un ceai este o mică sărbătoare, un moment plăcut, o după amiază care ne odihnește.
Vizita se face de obicei între orele 17 - 20, dar tot atât de bine poată să se facă duminica între orele 11 - 13, la o gustare.
Într-un colț al camerei, între două fotolii, la lumina unui lampadar şi priveliștea a 3-5 flori într-o glastră, se servește pe o tavă, ceaiul, gustarea, cafeaua.
Pentru mai multe persoane se așează o masă cu o fată de masă în culori vioaie sau seturi pentru fiecare tacâm: farfurioara şi tacâmul de desert, ceașca sau paharul pentru ceai cu farfurioara respectivă.
După amiaza servim 2 - 3 feluri de tartine cu pastă de brânză sau pește, frumos decorate, un chec, o ruladă, prăjituri sau oricare alte fursecuri pentru ceai.
O plăcintă cu mere sau brânza de vacă este tot atât de binevenită.
În timpul verii se renunță la băutura caldă şi în locul acesteia se servește înghețata sau fructe reci, proaspete.
Cafeaua este apreciată în orice situație.
Gustarea sau aperitivul poate fi şi picant: saleuri, pateuri cu carne sau brânză, măsline, chifteluțe calde sau sandvișuri cu pateu de ficat, cașcaval ras, salamuri, șuncă şi după anotimp ridichi, roşii, ceapă verde etc.
Vara un suc de roşii sau o bere rece încheie plăcuta noastră vizită cu succes.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu