Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 17 iunie 2014

Budinca de dovlecei "a la Adriana"



 Nu mă pot abţine de a nu publica reţetă mea de budincă cu dovlecel.
Este uşor de făcut, nu necesită cunoştinţe vaste gastronomice. Fiecare o poate face, iar cantităţile nu sunt tabu. Depinde de mărimea catriţei sau vasului în care faceţi:
- 2 buc dovlecei;
- 2 cepe potrivite;
- 150 -200 g kaizer;
- 150 g  brânză;
- 50 -75 g unt;
 - 2 -3 roşii;
 - mărar verde;
 - 150 - 200g smântână; 
 - sare;
 - piper;




        Dovlecei curaţaţi de coajă (sau raşi) se taie rondele de 1,5 cm., se dă un praf de sare şi se lasă 10 - 15 minute sa se înmoaie.
  Se spală cu jet de apă rece şi se şterg cu un prosop de hârtie. Ceapa curăţată, kaizerul, brânza şi roşiile se feliază ca şi dovlecelul.
  Într-o cratiţă sau un vas de yena, uns cu unt se aranjează ingredientele, un rând de dovlecel, un rând de ceapă, un rând de kaizer, un rând de roşii. Se repetă până se acoperă tot vasul. Deasupra se mai pun bucăţele mici de unt şi de brânză. Smântâna, dacă este fluidă (de gătit) se toarnă peste ingrediente, dacă smântâna este groasă se amestecă cu puţin lapte. Se presară mărar fin tocat, piper şi sare dacă mai este nevoie. Se coace la cuptor aproximativ 30 minute. Depinde de cuptor.
        Să fie puţin rumenită şi să scadă zeama pe care o lasă legumele.