Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 13 iunie 2014

Dulceaţa de căpşuni - Luna dulceţurilor delicate


  Aşa cum v-am spus acum câteva zile am făcut dulceaţă de căpşune, din recolta proprie.

  Public reţeta,  pentru simplul motiv,  că dulceaţa este făcută din căpşunele culese din mica noastră grădină.









  1 kg de căpşune curăţate de codiţe şi bine spălate sub jet de apă rece într-o strecurătoare.
Într-o cratiţă se pune l kg de zahăr cu 1/2 litru  de apă şi se fierb până se leagă bine siropul. Se pun căpşunele, zeama de la o lămâie şi se fierb până  când se leagă din nou siropul. Înainte de a lua cratiţa de pe foc, se pune zahărul vanilat, o linguriţă cu rom (sau câteva picături de esenţă de rom).
Se răstoarnă într-un castron, se acoperă cu un şervet umed şi când s-a răcit se pune în borcane.