Aşa cum v-am spus acum câteva zile am făcut dulceaţă de căpşune, din recolta proprie.
Public reţeta, pentru simplul motiv, că dulceaţa este făcută din căpşunele culese din mica noastră grădină.
1 kg de căpşune curăţate de codiţe şi bine spălate sub jet de apă rece într-o strecurătoare.
Într-o cratiţă se pune l kg de zahăr cu 1/2 litru de apă şi se fierb până se leagă bine siropul. Se pun căpşunele, zeama de la o lămâie şi se fierb până când se leagă din nou siropul. Înainte de a lua cratiţa de pe foc, se pune zahărul vanilat, o linguriţă cu rom (sau câteva picături de esenţă de rom).
Se răstoarnă într-un castron, se acoperă cu un şervet umed şi când s-a răcit se pune în borcane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu