Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 29 iunie 2014

Ce știm despre unt?


     Untul este o grăsime de origine animală ușor de digerat când este proaspăt.
- Cel de vară are o culoare galben deschis iar cel de iarnă este mai închis la culoare datorită conținutului de caroten mai crescut;
- Untul de consistență moale, când îl apăsăm cu degetul  lasă bule de apă - şi nu trebuie!;

- Untul cu un conținut mai mare de apă râncezește mai repede;
- Dacă nu a fost suficient de bine spălat și scurs de zer, untul are gust acru de brânză;
- Dacă untul are gust amar, de săpun, însemnă că nu a fost frecat îndeajuns;
- Untul mucegăiește din cauza unei ciuperci;
- Untul nepasteurizat, fabricat din smântână, deși este foarte gustos poate transmite boli grave ca  tuberculoza, salmonela, bruceloza;
- Untul se păstrează în frigider, în untieră acoperită sau învelit în staniol.
- Nu am nicio legatură cu untul!!!
- Eu sunt Simba !!!