- 300 g piept de viţel (mai mult cu os)
- 400 g carne tocată amestec (viţel cu pasăre)
- 50 g orez;
- l ou
- 50 g orez;
- l ou
- 3 cepe, - 1 morcov;
- 1 păstărnac
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 rădăcină ţelină mică;
- 1 dovlecel mic;
- 4 - 5 teci fasole lată sau ţucără
În 3 litri de apă rece se pune carnea cu osul, se lasă 15 minute să-şi lase substanţele hrănitoare. Se pune o linguriţă cu sare şi se pune la fiert. Când carnea este fiartă, se scoate (se poate folosi la un rasol cu hrean sau usturoi). Se pun zarzavaturile (ceapa, morcovul, păstârnacul şi pătrunjelul tocate mărunt). După 15 minute se adaugă dovlecelul tăiat cuburi, fasolea tăiată bucăţi, mazărea, roşiile decojite şi tăiate în felii.
Se lasă să fiarbă 30 de minute, timp în care se pregătesc perişoarele. Carnea tocată se amestecă cu o ceapă tocată mărunt (sau dată pe răzătoare), orezul bine spălat, sare, piper, marar şi pătrunjel fin tocat şi albuşul bătut spumă. Se fac perişoare rotunde cu mâna umedă şi se dau drumul în oala cu supă clocotită. Se lasă să fiarbă aproximativ 40 - 45 de minute. Când sunt toate fierte se adaugă borşul (cât doriţi să fie de acră) şi se mai fierbe căteva minute. Gălbenuşul se freacă cu smântăna apoi se toarnă în ciorbă. (Se poate lasa şi nedreasă).
Leuşteanul şi pătrunjelul se toacă mărunt şi se pun în ciorbă. Se pune capacul să se aromeze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu