Cantităţi
- 1 1/2 ceaşcă cu făină ( ceaşcă pe care am folosit-o are 200ml);
- 1 ceaşcă cu zahăr tos;
- 1/2 ceaşcă cu ulei( de floarea soarelui);
- 3 ouă;
- o linguriţă cu praf de copt;
- sare
- 100 g stafide;
- o linguriţă esenţă de rom.
Spălaţi stafidele, îndepărtaţi micile codiţe şi le puneţi la înmuiat în esenţă de rom.
Ouăle întregi se mixează cu zahărul până se obţine o cremă spumoasă, se adaugă uleiul în fir subţire. Se mixează să se încorporeaze. Se adaugă toată făina şi se amestecă încet prin răsturnare. Se pune praful de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet.
Se adaugă stafidele scurse .
În formele de brioşe unse se pun câte 2 linguri cu compoziţie( dacă formele sunt mai mici l 1/2 lingură cu compoziţie. Se pun formele în tava cuptorului şi se introduce în cuptorul încălzit.
Se coc 5 minute la foc iute, apoi 20 minute la foc mai mic.Se încercă cu o scobitoare.
Se scot din cuptor se lasă să-şi tragă sufletul.
Se scot din forme şi se pudrează cu zahăr farin.
Poftă bună!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu