Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 13 septembrie 2014

Pregătiri pentru iarnă - Castraveţi în oţet diluat


Castraveţi în oţet diluat

Cantităţi

6 kg castraveţi
6 litri de apă
6 linguri sare
6 linguri zahăr
600 ml oţet de 9 grade
2 - 3 buc. hrean
usturoi
ţelină frunze
boabe de muştar
boabe de piper
foi de dafin
cimbru
ardei iute (după preferinţă)


Mod de preparare

Se spală castraveţii şi se ţin în apă rece până a doua zi.
Se curăţa morcovul şi se taie rondele, hreanul curăţat se taie bastonaşe, Se aşează frunze de ţelină la fundul borcanului, se pun castraveţii în picioare şi printre ei se pun rondele de morcovi, bucăţi de hrean, căţeii de usturoi şi condimentele. Se pun castraveţi până se se umple borcanul. Deasupra se pun frunze de ţelină.
Saramura:  se fierbe apa cu sarea, zahărul şi oţetul pînă dă în clocot. Se lasă 2 -3 minute, apoi se toarnă saramură peste castraveţi. Aveţi grijă sa nu plesnească borcanele !!! Se pun capacele la borcane şi le aşezăm în cămară.