500 g biscuiţi populari
500 g rahat
100 g nucă
150 g zahăr
150 g unt
150 ml apă
3 - 4 linguri cu cacao
esenţă de rom, coajă rasă de la o lămâie
1 plic zahăr vanilat
Biscuiţii se rup bucăţi mici, rahatul se taie bucăţele, nuca se prăjeşte puţin. Jumătate din nucă se taie feliuţe subţiri şi jumătate se mărunţeşte la robot. Se pune apa cu zahărul pe foc să se dizolve zahărul, apoi se pune rahatul să se înmoaie puţin. Luăm cratiţa de foc, punem untul moale, biscuiţii, romul, nucile, vanilia coaja de lămâie şi 3 linguri de cacao. Se amestecă foarte bine şi se aranjează într-o formă de tort sau alt vas, având grijă sa tapetăm vasul cu folie alimentară. Se dă la rece câteva ore. Se scoate din formă, se pune pe un platou şi se pudrează cu cacao.
Ce ziceţi !!! Merită înercat !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu