Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 22 septembrie 2014

Model geometric croşetat

Model geometric croşetat




Se face un inel din 8 ochiuri de lanţ
R1: 3 oc.de lanţ, 1 oc.de lanţ, 1 pc.mare, 1 oc.de lanţ, s.a.m.d. trebuie sa avem pe inel 12 picioruşe mari despărţite de câte 1 ochi de lanţ, se încheie cu un pc scurt,

r.1 si 2


R2: 2 oc.de lanţ, se vor lucra câte 3 de picioruşe mari, care se vor scădea odată, trebuie sa avem pe croşetă 4 ochiuri, aceste picioruşe se lucrează în spaţiul gol din R1. Între grupurile de câte 3 picioruşe se lucrează un lanţ de 3 ochiuri. Trebuie să avem în R2, 12 grupuri de câte 3 pic. mari separate de lănţişoare de câte  3 ochiuri. Se închide  R2 cu un ochi scurt lucrat în ochiul care a strâns primul grup de 3 pic. de la începutul R.2.
Figurile  de mai jos.

r.3
R 3 : 1 pc.scurt, 2 pc.simple lucrate în primul şi al doilea ochi de lanţ din R2. Se va lucra în spaţiile goale de la R2, lănţişor de 7 ochiuri; 2 lănţişoare de 5 ochiuri, lănţişor de 7 ochiuri, 2 lănţişoare de 5 ochiuri, un lănţişor de 7 ochiuri,2 lănţişoare de 5 ochiuri, lănţişor de 7 ochiuri, 2 lănţişoare de 5 ochiuri. Se închide în ochiul primul  ochi  de lănţişorul de 7 ochiuri, de la începutul  R3.
Vom avea un pătrat, în cele 4 colţuri bucle formate din lănţişorul de 7 ochiuri şi pe laturi câte 2 bucle formate din lănţişoarele de câte 5 ochiuri. Figuriele .de mai jos.





R.4 : 3 ochiuri de lanţ. În fiecare buclă din colţurile pătratului cel de 7ochiuri, se vor lucra 7 picioruşe duble, un picou de 3 ochiuri, 7 picioruse duble, ce se vor prinde pe sub lanţul de 5 ochiuri din  R 3, 5 oc.de lanţ, ce se prind pe sub a doua buclă din R3, şi   se continua cu 7 pc.duble 1 picou,7 oc duble, de 5 oc.lanţ, s.a.m.d. ca în fig. de mai jos. Se închide cu oc scurt şi se mai lucrează  2 oc sc. pe marginea primului şi al doilea picioruş dublu de la începutul R 4. Figuriele de mai jos.
















Puteţi combina pătratele croşetate după plăcerea dvs.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu