Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 24 septembrie 2014

File de crap cu sos de vin alb , cu garnitură de brocoli şi cartofi natur

File de crap cu sos de vin alb


4 fileuri de crap, 300 g brocolii, 2 cartofi mari, 20 g unt, 20 g făină, 200ml vin alb, 2 linguri cu smântână, 4 roşioare, sare, piprer macinat, piper boane roşu, zeama de la 1 lămâie, coaja rasă fin de la o lămâie.








Bucăţile de crap se spală, se şterg de surplusul de apă, se freacă cu zeama de lămâie, sare, piper şi se frig pe grătar.

 Brocolii se spală, se desfac în bucheţele şi se fierb în apă cu sare timp de 8 minute.
Cartofii curăţaţi se spală se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare timp de 15 - 20 minute.
Sosul:  se topeşte untul, se adaugă făina, se căleste puţin şi se stinge cu vin. Se adaugă smântâna.Se ia vasul de pe foc, se adaugă zeama de lămâie, coaja rasă fin de la lămîie, sare şi piper.

Se aranjează în farfurie, o bucată de peşte, 2 bucheţele de brocolii, 2 linguri cartofi fierţi, o roşioară.
Sosul se toarnă peste peşte, se ornează cu oregano (pătrunjel verde) şi boabe de piper roşu.
Se serveşte cu un vin alb sec.