Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 5 septembrie 2014

Motiv croșetat - rozetă cu colțuri

Acest element decorativ - o rozetă cu colțuri - poate fi asamblat cu ușurință în câte trei puncte pe fiecare latură, de un alt element alăturat și putem obține mileuri și fețe de masă de dimensiunile dorite.
Exemplul prezentat este lucrat cu ață macrame 40/2x3 bobină de 50 g de culoare degrade (maro, galben și alb) și o croșetă de 1,15.









Se începe cu un lănțișor de 8 ochiuri pe care se lucrează 16 piciorușe de feston.
La rândul 1: 16 piciorușe lungi despărțite prin câte un ochi de lanț. Piciorușele se lucrează fiecare pe câte un ochi de la rândul anterior.

Rândul 2: 32 de piciorușe oarbe

Rândul 3: 16 piciorușe lungi despărțite prin câte un lănțișor de 4 ochiuri. Aceste piciorușe se lucrează în ochiurile de la rândul anterior lăsând câte un ochi distanță între ele.

Rândul 4: pe fiecare lănțișor de la rândul anterior se lucrează 4 piciorușe duble strânse într-un singur ochi despărțite prin lănțișoare de câte 5 ochiuri de lanț;
Rândul 5: pe fiecare lănțișor de la rândul anterior se lucrează 7 piciorușe de feston, având grijă ca după ce am lucrat festonul, să lucrăm un lănțișor de 9 ochiuri de lanț pe care îl prindem cu un picioruș orb înapoi, în dreptul ochiului în care am strâns cele 4 piciorușe de la rândul anterior și apoi ne întoarcem pe acest lănțișor și lucrăm 12 piciorușe de feston, continuăm cu 7 piciorușe de feston pe următorul lănțișor. Repetăm de 8 ori.



Rândul 6: Pe fiecare buclă festonată lucrăm 10 piciorușe lungi despărțite prin câte un lănțișor de 2 ochiuri de lanț având grijă ca pe 4 dintre bucle (alternate) să lucrăm după cel de-al 6-lea picioruș lung un lănțișor din 7 ochiuri pe care îl prindem cu un picioruș orb de piciorușul al 5-lea (înapoi) și ne întoarcem lucrând pe acest lănțișor 12 piciorușe de feston.

Rândul 7: se lucrează lănțișoare de câte 4 ochiuri și un picioruș orb în dreptul fiecărui picioruș de la rândul anterior, iar pe fiecare buclă festonată se lucrează 6 lănțișoare de câte 4 ochiuri prinse cu câte un picioruș orb la fiecare al 2-lea ochi de feston.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu