Ingrediente
8 - 10 ardei graşi potriviţi ca mărime
100 g orez
100 g stafide (se spală şi se ţin în apă rece)
2 morcovi
1 păstârnac
1 pătrunjel
1 ţelină mică
4 -5 linguri de suc de roşii
sare
piper după gust
cimbru
1 legătură pătrunjel verde tocat mărunt
0,500 l suc de roşii
Se scot cotoarele de la ardei şi se spală.
Se rumenesc în ulei ceapa tocată mărunt, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul şi ţelina date pe răzătoare. Se adaugă orezul ales şi spălat. Se stinge cu apă, se adaugă 4 -5 linguri de suc de roşii şi se lasă să înflorească orezul. Se adaugă stafidele scurse de apă.
Se ia de pe foc, se adaugă sare, piper, cimbru, jumătate din pătrunjelul verde tocat şi se amestecă.
Se umplu ardeii cu orezul înflorit. Se rumenesc pe toate părţile în puţin ulei.
Se aşează într-un vas unul lângă altul, se adaugă 2 - 3 linguri cu ulei, sucul de roşii şi apă.
Se dau la cuptor la foc potrivit. Se scot din cuptor şi se presară restul de verdeaţă.
Se servesc cu smântână.
Sunt foarte buni şi reci.
Poftă bună!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu