Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 23 septembrie 2014

Şervet de masă - Placemat

tiv lat


Şervetele de masă  -  placemat, confecţionate din pânză mai groasă sau mai subţire, sunt mult mai atrăgătoare decât cele din plastic.




tiv lat




Servirea micului dejun, a prânzului sau cinei pe un astfel de placemat, este mult mai plăcută. Acum câteva luni fiind într-un mare magazin, am cumpărat mai multe metraje şi acum având timp am confecţionat trei şervete cu dimensiunea 0,30/0,40. Materialul este din bumbac, imprimat şi puţin mai gros decât pânza obişnuită, cu dimensiunea de 0,50 cm. cu lăţimea de 1,50 m. Din această bucată  de material am  făcut 3 şervete.




Servetele au tivuri late, iar pentru modul de executare găsiţi explicaţii în expunerea "Cum facem tivul la o faţă de masă".

Dacă materialul este mai sub'ire se pot face tivuri cu un plus de material de 1 - 1,5 cm. la care se pot ataşa diverse borduri din dantelă croşetate sau cumpărate din mercerii.
De asemenea se pot festona cu un feston drept, iar pentru acest mod de tiv plusul de material este de 0.5 - 1 cm.


Dacă materialul este simplu, fără imprimeuri, şervetele se pot decora cu broderii româneşti sau alte broderii albe, colorate sau cu aplicaţii, ţinând cont de culoarea de bază a materialului din care confecţionaţi şervetele.

tiv ingust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu