Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 29 septembrie 2014

PASTE TAGLIATELLE CU SOS BOLOGNEZ

1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 morcov, 1 tijă de ţelină, 250 g roşii, 4 linguri de ulei de măsline, 300 g carne tocată de vită, sare, piper negru măcinat, 1/2 linguriţă de boia dulce, 4 frunze de busuioc proaspăt sau 1 linguriţă de busuioc uscat,150 ml apă, 2 linguri de pastă roşii, 50 ml de vin roşu, 400 g paste Tagliate sau Linguine.

Se curăţă ceapă şi căţelul de usturoi şi se toacă mărunt. Morcovul curăţat şi ţelina se toacă cubuleţe. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cuburi mai mari.

Se călesc legumele, cu excepţia roşiilor. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte amestecând continuu. Se condimentează, se adaugă apa.

Se adaugă roşiile şi pasta de roşii, se dă în clocot, iar apoi se acoperă şi se lasă sa fiarbă la foc mic timp de 45 minute. În final se adaugă vinul şi se mai lasă sa fiarbă încă 10 minute.

Se  fierb 4 litri de apă cu sare, se adaugă pastele şi se fierb până se înmoaie (vedeţi indicaţiile de pe ambalaj). Se scot într-o strecurătoare, se scurg şi se aşează pe farfurii. Se toarnă sosul, se presară parmezanul ras şi se serveşte.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu