Ingrediente
0,500 g brânză de vaci
1 ou
coajă rasă de la o lămâie
30 g făină
un vârf de cuţit de sare
zahăr pudră
un plic zahăr vanilat
ulei
dulceaţă de vişine sau ce dulceaţă preferaţi
smântână
Se pun într-un castron, brânza, oul, făina, sarea, coaja de lămâie şi se amestecă foarte bine, să se omogenizeze, apoximativ 4 minute. Se pune compoziţia pe o foaie de nailon presărată cu făină. Din ea se formează un sul gros care se taie în 11 bucăţi cu grosimea de 1 - 1,5 cm. Fiecare bucată se presară cu făină şi i se dă forma unei chiftele cu grosimea de 1,5 cm. Vom avea 1o buc. de papanaşi. Din a-11-a buc. de aluat vom face 10 gogoşele. Când toate sunt pregătite, se înfierbântă tigaia, se pune uleiul (30 ml) şi imediat se pun papanaşii la prăjit, unii lângă alţii, dar nu înghesuiţi. Se prăjesc pe o parte câte 1 - 2 minute până se rumenesc, apoi cu o paletă îi întoarcem pe cealaltă parte şi se prăjesc. Se mai pun 2 - 3 linguri de ulei, ca papanaşii să nu se prindă de tigaie.
Se prăjesc şi gogoşelele la fel ca papanaşii, adaugându-se ulei dacă este necesar.
Toată operaţiunea durează 20 -30 minute. Se pudrează cu zahăr şi zahăr vanilat.
Se servesc calzi, aranjaţi ca în fotografia de mai sus, cu dulceaţă şi smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu