Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 18 septembrie 2014

Limbă cu măsline şi ciuperci şi Supă de limbă a la grec

LIMBĂ CU MĂSLINE ŞI CIUPERCI

Această  mâncare se poate pregăti doar cu măsline sau numai cu ciuperci, eu am combinat măslinele cu ciupercile şi a ieşit o mâncare foarte gustoasă.



Ingrediente


1kg de limbă
3 litri de apă
2 cepe mici
2 linguri de bulion
200 g măsline
0,500 g ciuperci sau o conservă cu ciuperci tăiate
zarzavat de supă
un pahărel de vin alb
ulei, sare, piper,
pătrunjel verde tocat mărunt
2 - 3 linguri cu smântână (opţional)

Se spală limba în mai multe ape reci şi se pune la fiert în 3 litri  apă clocotită cu sare. După câteva clocote se scoate şi se curăţă de pieliţă. Se pune din nou la fiert (în aceaşi apă) cu un morvov, pătrunjel şi o ceapă. Când  limba este fiartă se scoate, se taie felii şi se pune în cratiţă. Ceapa tocată mărunt se căleşte în puţin ulei şi când s-a îngălbenit se stinge cu o ceaşcă de supă (apa în care a fiert limba), bulionul, (smântâna) şi se continuă fierberea 10 -15 minute. Se toarnă sosul peste limbă, se adaugă măslinele, desărate în prealabil, ciupercile sotate sau din conservă şi vinul. Se potriveste de sare sare şi piper.
Se mai lasă să  fiarbă 15 minute, se pun feliuţe subţiri de lămâie şi se serveşte (şi rece) garnisită cu pătrunjel verde.






Din zeama rămasă se poate face o supă de limbă a la grec.

Zeama se strecoară, după care se pune din nou la fiert împreună cu orezul spălat şi curăţat.Se lasă să
fiarbă până se inmoaie orezul. Se pune sare şi piper după gust. Când este gata se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână, zeama de lămâie şi pătrunjel verde tocat.

Poftă bună!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu