- 6oo g piept de viţel;
- 2 buc. pătrunjel - rădăcină
- 2 buc. păstarnac;
- 2 buc. ceapă (mai mici );
- 2 buc. morcovi potriviţi
- o legătură ceapă verde;
- l dovlecel mic
- ardei gras roşu şi verde (aveam la congelator);
- 200 g roşii sau suc de roşii (eu am pus roşii conservate de mine)
- leuştean verde proaspăt si pătrunjel verde (din grădină)
- 1/2 kg borş proaspăt (făcut de mine).
- 2 buc. pătrunjel - rădăcină
- 2 buc. păstarnac;
- 2 buc. ceapă (mai mici );
- 2 buc. morcovi potriviţi
- o legătură ceapă verde;
- l dovlecel mic
- ardei gras roşu şi verde (aveam la congelator);
- 200 g roşii sau suc de roşii (eu am pus roşii conservate de mine)
- leuştean verde proaspăt si pătrunjel verde (din grădină)
- 1/2 kg borş proaspăt (făcut de mine).
Pieptul de viţel se curăţă de pieliţe, se taie bucăţele şi se pune în oala cu apă rece şi sare (o linguriţă). Se lasă 15 - 20 de minute (să-şi lase substanţele hrănitoare) apoi se pune la foc, având grijă să luăm spuma.
Nu mai descriu fierberea, toate gospodinele stiu acest lucru.
Morcovul cu albitura. Apoi ceapa. Lăsăm sa fiarbă zarzavaturile şi după 20 minute punem dovlecelul, ardeiul gras şi cozile de ceapă verde tocate mărunt. Apoi roşiile sau sucul de roşii.
Când toate sunt fierte se adaugă borşul, fiert în prealabil. Se potriveşte de sare şi acreală. Când dă în câteva clocote presărăm verdeaţa.
Ciorba este gata.
Se serveşte cu smântână (cine preferă) şi ardei iute verde proaspăt.
Poftă bună !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu