Nimic nou pentru voi, toate gospodinele fac pui la cuptor, dar iată cum fac eu:
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper;
- 1 linguriţă cimbru;
- l linguriţă boia dulce;
- o cană cu bere (blondă sau neagră)
- un vârf de cuţit rozmarin pisat
-o legatură de usturoi verde (sau 2-3 căţei de usturoi).
Toate ingredientele (mirodeniile) le pun într-un castron, apoi torn berea şi le amestec bine.
În acest amestec introduc pe rând bucăţile de pui şi le asezonez, să se prindă mirodeniile pe ele.
Castronul cu carnea îl ţin în frigider aprox. 15-20 minute.
Trag la tigaie cu puţin ulei, toate bucaţile de pui.
Aşez bucăţile într-o tavă de teflon şi torn peste ele sosul din castron şi câteva fire de usturoi verde tocat mărunt.
Tava cu friptura pregatita pentru a fi pusă în cuptor
Când sunt gata le scot din cuptor, acopăr tava cu folie de staniol şi le las 5-10 minute să-şi tragă sufletul.
Se servesc cu diferite garnituri şi salata.
Poftă mare !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu