Sunt foarte gustoase mai ales ca sunt din grădiniţa noastră.
.
Şi pentru a sărbătorii "recoltarea" am pregătit şi trei checuri. Mai mult pentru că, mâine este sărbătoare.
Iată reţeta mea de Chec.
INGREDIENTE
350 g făină
6 ouă mari
250 g zahăr
150ml lapte
200ml ulei
un plic zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
30 g stafide
100g miez de nucă
3 linguri de cacao
o linguriţă esenţă de rom
un praf de sare
Gălbenuşurile se freacă cu puţină sare, apoi cu uleiul turnat încet ca la
maionează, se subţiază cu lapte, amestecând continuu. Se pune coaja de
lămăie şi zahărul vanilat.
Într-un alt vas, albuşurile se bat spumă, ca pentru bezea, cu un praf de sare, se toarnă în ploaie zahărul şi o linguriţă de esenţă de rom penteru a grăbi topirea zaharului.
Turnăm albuşurile bătute cu zahăr peste prima compoziţie, amestecând cu telul prin răsturnare de 4-5 ori.
In tăvile de chec, pregătite dinainte, unse cu unt sau ulei şi tapetate cu făină sau cu hârtie de copt turnăm compoziţia, împărţită în mod egal în tăvi.
Cernem deasupra compoziţiei din tăvi praful de cacao şi cu o furculiţă sau o spatulă îl amestecăm la suprafaţă.
Introducem tăvile în cuptorul încalzit. Se coace aprox. 45 minute. In primele 15 minute nu trebuie deschisă uşa cuptorului. Se verifică coacerea cu o scobitoare sau un băţ de frigărui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu