- o cutie cu ciuperci (întregi sau tăiate) de 300 - 400 g;
- un dovlecel;
- un morcov;
- un pătrunjel mic;
- 1/2 dintr-o ţelina;
- o legatură ceapă verde;
- 3-4 fire de usturoi verde;
- 1 ou;
- o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă;
- 2 linguri de pesmet;
- o lingură smântână;
- una legatură mărar;
- una legatură pătrunjel verde;
- sare;
- piper.
- susan
Ciupercile, dovlecelul curățat şi felia de pâine se dau prin maşina de tocat, apoi se storce compoziția tocată în pumni şi se pune într-un castron. Morcovul, pătrunjelul si ţelina se dau pe răzătoarea mică și se pune peste ciuperci şi dovlecel.
Ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, se amestecă cu toată compozitia. Se adaugă oul, 2 linguri de pesmet, smântâna şi verdeața tocată mărunt. Se omogenizează. Se lasă 10 minute să se odihnească.
Cu mâna umezită se fac chifteluţe (ca perişoarele) se tăvălesc prin pesmet amestecat cu susan şi se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte în uleiul încins.
(Ingredientele se pot amesteca şi toca cu blenderul - mai puţin oul, smântăna şi pesmetul.
Se servesc fierbinţi sau reci, simple sau cu diferite sosuri (de smântănă, de roşii, de ceapă, dulceaţă de agrişe, dulceaţă de ardei iute, dulceaţă de ceapă) după preferinţă.
Sper să vă placă
.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu