Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 19 octombrie 2014

Un alt fel de omletă

Omletă apetisantă şi uşor de pregătit:




4 ouă
4 linguri lapte
2 cepe roşii sau albe
4 fire ce ceapă verde
2 ardei capia roşii
2 mâini frunze de spanac  curăţat şi spălat




Adăugați o legendă


Adăugați o legendă

200 g brânză de capră (sau altfel de brînză)
2 linguri de crema de brânză sau smântănă
piper, sare, boia dulce




Ceapa tăiată inele împreuna cu ardeiul tăiat feliuţe subţiri, se călesc cu 2 linguri de ulei, până se înmoaie. Spanacul se trage la tigaie cu puţin ulei, apoi îl scoateţi într-un castronel. Brânză se freacă cu smântâna sau crema de brânză la care se adaugă puţină boia de ardei dulce sau iute (după preferinţă). Ouălele se bat cu un praf de sare şi piper la care adăugăm 4 linguri cu lapte, ceapa şi ardeiul călite. Din această copoziţie se fac 4 omplete  (clătite). Pentru ca să nu se ardă omleta, se mişcă tigaia şi se introduce din când în când  sub omletă un cuţit cu vârful lat. După 2 minute, se întoarce omleta pe partea cealaltă. Se răstoarnă omleta pe o farfurie caldă şi se împătureşte în două.
Se pune prima omletă care se va unge cu pasta de brânză peste care se pune o lingură de spanac. Se continua cu celelalte clătite (se va proceda ca la tort).
Se decorează cu feliuţe de roşii.   

Adăugați o legendă















Pentru omlete
Se socotesc 2 - 3 ouă de persoană, o lingură de lapte pentru fiecare ou, unt sau ulei, sare, piper.