Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 14 octombrie 2014

Dulceață de ceapă roșie - Confiture d'oignons

Mulţi recomandă și apreciază dulceața de ceapă roşie sau albă, pentru friptură.
Astăzi am făcut și eu pentru prima dată. Nu am făcut o cantitate mare.

Cantităţi


  500 g ceapă roşie curăţată,
  30g unt
  15 ml ulei de măsline (sau ulei floarea soarelui)
  1/2 linguriță piper boabe
  1 frunză mică de dafin
  1/2 sare  sau un vârf de linguriță
   l lingură de zahăr (sau două dacă vreţi un pic mai dulce)
  1 vârf de linguriță de piper măcinat
  2 linguri de oţet de vin roşu



Se taie ceapa solzișori, se călește în unt și ulei împreună cu piperul boabe, sarea  și foaia de dafin. După 15 minute se adaugă zahărul și  piperul măcinat. Opţional adăuți 2 -3 linguri cu apă. Se fierbe 15 - 20 minute. Cu 5 minute înainte de a opri focul turnaţi oțetul.
Se pune fierbinte într-un borcan sterilizat.



Anason stelat