Astăzi am făcut și eu pentru prima dată. Nu am făcut o cantitate mare.
500 g ceapă roşie curăţată,
30g unt
15 ml ulei de măsline (sau ulei floarea soarelui)
1/2 linguriță piper boabe
1 frunză mică de dafin
1/2 sare sau un vârf de linguriță
l lingură de zahăr (sau două dacă vreţi un pic mai dulce)
1 vârf de linguriță de piper măcinat
2 linguri de oţet de vin roşu
Se taie ceapa solzișori, se călește în unt și ulei împreună cu piperul boabe, sarea și foaia de dafin. După 15 minute se adaugă zahărul și piperul măcinat. Opţional adăuți 2 -3 linguri cu apă. Se fierbe 15 - 20 minute. Cu 5 minute înainte de a opri focul turnaţi oțetul.
Se pune fierbinte într-un borcan sterilizat.
Anason stelat |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu