Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 16 octombrie 2014

Floricele croșetate



Pentru azi am ales să prezint câteva modele de floricele croșetate, care se pot aplica pe diverse articole de îmbrăcăminte. Sunt ideale pentru a da viață unei bluze, pentru toate vârstele.



Pentru aceste modele am utilizat bobin de 20g de ață Anchor grosime 10, culore roz și o croșetă de 1,15.  

Acest prim model este o floricică de 2,5 cm. Pentru a lucra începem cu un lănțișor de 5 ochiuri/bucle pe care îl facem cerc unind prima buclă cu ultima după care lucrăm 10 piciorușe scurte trecute peste lănțișor (ca punctul de feston) de jur împrejurul cercului și obținem un anou. Acum începem și lucrăm petalele astfel: 4 ochiuri de lanț, 3 piciorușe lungi duble (punem două jeteuri pe croșetă când lucrăm un picioruș lung dublu) lucrate în aceeași buclă de la rândul anterior, 2 ochiuri de lanț și un picioruș scurt lucrat în bucla următoare de la rândul anterior. Pentru piciorușul scurt introducem croșeta prin bucla de jos și apucăm firul de ață, îl tragem prin buclă și avem două bucle pe croșetă, apoi apucăm firul de ață cu vârful croșetei și îl tragem direct și prin cele două bucle de pe croșetă). Continuăm pentru celelalte 4 petale astfel: 3 ochiuri de lanț, 3 piciorușe lungi lucrate în aceeași buclă de la rândul anterior, 2 ochiuri de lanț și un picioruș scurt lucrat în bucla următoare de la rândul anterior. 
  
Pentru acest model, o floricică de 2,5 cm, am început tot cu un lănțișor de 6 ochiuri adus în formă de cerc pe care am lucrat 12 piciorușe scurte trecute peste lănțișor ca pentru anouri (ca punctul de feston). Pentru rândul 2 lucrăm: 5 ochiuri de lanț și un picioruș scurt lucrat în cea de a 2-a buclă de la rândul anterior. Continuăm cu 4 ochiuri de lanț și un picioruș scurt lucrat în cea de a 2-a buclă de la rândul anterior. Repetăm de 5 ori / ultimul de picioruș scurt fiind lucrat în prima buclă de la lănțișorul de la începutul rândului.
Pentru rândul 3: 1 picioruș scurt, 3 piciorușe lungi, 1 picioruș scurt (toate lucrate trecând croșeta pe sub ochiurile de lanț de la rândul anterior)  și un picioruș orb (se trage firul cu croșeta prin bucla de jos și apoi prin bucla de pe croșetă) lucrat în dreptul piciorușului de la rândul anterior. Se repetă de 6 ori.


Pentru modelul al treilea, o floricică mai mare, de 4cm diametru, vom schimba rândul al treilea de la modelul 2 astfel:

5 ochiuri de lanț, 1 picioruș lung cu 4 jeteuri, 1 picioruș lung cu 3 jeteuri, 1 picioruș lung dublu (cu 2 jeteuri), 1 picioruș lung, 1 picioruș scurt lucrat peste piciorușul de la rândul anterior, continuăm cu celelalte 5 petale repetând de 5 ori:  4 ochiuri de lanț, 1 picioruș lung cu 4 jeteuri, 1 picioruș lung cu 3 jeteuri, 1 picioruș lung dublu (cu 2 jeteuri), 1 picioruș lung, 1 picioruș scurt lucrat peste piciorușul de la rândul anterior. Ultimul picioruș scurt îl lucrăm în primul ochi de lanț de la prima petală, pentru a închide floarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu