Prunele brumării de Bistriţa sunt cele recomandate pentru
dulceaţă şi gem.
2 kg prune foarte dulci
7oo g zahăr- măriţi cantitatea dacă prunele sunt mai puţin dulci
2 buc anason stelat
1-2 lămâie
1 plic zahăr vanilat
Se spală prunele, se scot sâmburii şi se pun în vasul de dulceaţă turnînd zahărul peste ele. Se ţine vasul 2 ore şi apoi se pune la fiert. Se adaugă anasonul şi se fierb timp de 30 -35 minute la foc iute. Se amestecă cu gijă să nu se prindă de fundul cratiţei.
Aproape de final se pune zahărul vanilat şi sucul de lămâie. Se încearcă dulceaţa şi dacă este legată se ia de pe foc. Se lasă 5 -10 minute apoi se pune în borcane, se pun capacele şi se depozitează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu