40 /80 cm.
Materiale necesare
-aţă macrame sculuri sau bobine, nr.40/6
-aţă de croşetat, bobine nr.85/6
-aţă de croşetat, bobine nr.60/6
Această faţă de masă este potrivită pe orice masă nu prea mare de formă ovală sau dreptunghiulară.
Modelul la mijloc este format din fructe, un măr şi două pere. De jur împrejurul lor sunt frunze, fructele şi frunzele sunt încadrate de o reţea din lasetă. Pe cele două margini de lungime sunt două cupe, de la care se ramifică frunzele de o parte şi de cealaltă.
-lasetă îngustă cu un picioruş lateral
-lasetă lată cu colţi de 4/2 picioruşe
-lasetă foarte îngustă
Sfat
După ce s-a copiat modelul pe pânză, rămân urmele colorate ale indigoului. Pentru a nu lăsa urme colorate pe lasetă, se umezeşte pânza cu apă la care s-a adăugat puţin oţet şi se calcă fierul bine încins.
Se însăilează apoi laseta astfel:
-laseta lată cu cinci picioruşe cu margini drepte se însăilează pe linia de contur al fructelor şi pe linia de contur al celor două cupe din stânga şi dreapta modelului. Aceaşi lasetă se va monta şi pe desenul în formă de inimă care închide cupa pe mijloc ca o supapă. Din această inimă pornesc raze din lasetă înspre arc. Pe aceste linii ca şi în interiorul cupei se montează lasetă obişnuită (linia în formă de U mare).
Partea exterioară a arcului care închide cele două cupe, se montează laseta lată cu colţi de 4-2 picioruşe sau cu lasetă cu cinci picioruşe cu o margine dreaptă. Aceaşi lasetă se montează pe linia de contur ce încadrează reţeaua din lasetă din mijloc ca şi pe sub frunze. Reţeaua din mijloc ce încadrează fructele este din laseta îngustă cu un picioruş lateral. În toate punctele unde se întretaie se fixează cu un fir de aţă subţire ca să nu se observe locul unde s-a fixat. Frunzele sunt montate din lasetă lată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu