Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 9 octombrie 2014

Gogoşari în oţet

5 kg gogoşari
3 litri de apă
600 ml oţet
250 g zahăr
2 linguri sare, 3 foi de dafin, piper măcinat, boabe de muştar, de corinandru, 2 buc anason stelat, o crenguţă de frunze ţelină, o crenguţă de cimbru



Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Se taie în jumătăţi sau felii. Se pune apa cu oţetul la fiert adăugând toate condimentele. Când dă în clocot se opăresc gogoşarii câte 1-2 minute, în tranşe, acoperind vasul cu un capac. Când au fost opăriţi toţi gogoşarii se aranjează în borcane, se toarnă lichidul în care i-am opărit, având grijă sa nu plesnească borcanele.
Punem capacele la borcane, le punem într-o cratiţă mai mare, le acoperim cu o pătură şi le lăsăm să se răcească.
Când s-au răcit le depozităm în cămară.