1 - 2 conopide, 2 morcovi ,10 - 12 buc. ardei iute
1.5 l apă
0,300 l oţet
2 linguri sare, 2 linguri zahăr, o linguriţă muştar boabe, o linguriţă piper boabe, o linguriţă coriandru boabe, 3 foi de dafin, 4 -5 frunze de ţelină, mărar uscat, feliuţe de hrean,
Se spală bine conopida, se rupe bucheţele, morcovii se curăţa şi se taie rondele, Se spală ardei şi frunzele de ţelină. Se aşează în borcane, bucheţele de conopidă, felii de morcov, ardei iute, feliuţe de hrean şi frunze de ţelină peste care se toarnă saramura.
SARAMURĂ: se fierbe apa cu oţetul şi toate condimentele , după câteva clocote se ia de pe foc şi se lasă 10 - 15 minute să se extragă aromele, apoi se toarnă în borcane. Se răsuceste borcanul să intre lichidul mai bine în toate golurile, apoi se umple până sus, la gura borcanului. Se leagă borcanul sau se pun capacele şi se duce în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu