Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 10 august 2014

Crap umplut cu ciuperci


      Peștele se curăţă de solzi și se înlătura capul. Se taie pe burtă, se scot intestinele și se spală bine. Se sărează, se piperează și se pesară cimbru. Se lasă să stea 10/15 minute. Între timp se curață o ceapă care se taie solzișori, cipercile se toacă mărunt și se călesc la foc moale, se adaugă un ardei capia tăiat feliuţe și o mână de crutoane..
Se adaugă 3-4 căței de usturoi tocați mărunt, piper și sare. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Când s-a  răcit se adaugă pătrunjel verde tocat. Se umple crapul cu acestă compoziție și se prinde cu scobitori pe burtă.Se aşează într-o tavă  cu o lingură ulei și 2 - 3 roşii tăiate felii. Se introduce în cuptor 20 de minute. Cu câteva minute înainte de a fi gata se adaugă un păhărel de vin alb. Se servește la masă întreg decorat cu  feliuţe de ciuperci călite și pătrunjel verde.

Eu l-am servit la masă cu varză calită.