Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 23 august 2014

Pad croșetat pentru telefon

 Pentru acest pad, sau suport corșetat pentru telefon, modelul este simplu, format dintr-un joc de piciorușe lungi și ochiuri de lanț cu care realizăm o plasă cu ochiuri...Motivul cu cireșe îl putem desena pe hârtie cu pătrățele ..sau putem să desenăm orice alt motiv care îl dorim.. și apoi îl urmărim la lucru.
Forma inițială, pe care o desenăm pe hârtie, constă din 2 rânduri cu câte 8 pătrățele, 2 rânduri cu câte 12 pătrățele și apoi 22 rânduri (sau câte dorim pentru lungime) cu câte 16 pătrățele. Apoi repetăm la final 2 rânduri cu 12 pătrățele, 2 rânduri cu câte 8 pătrățele. Pe porțiunea cu câte 16 pătrățele desenăm (umplem) pătrățelele cu culoare și vom avea cireșele, codițele și frunzele.
Fiecare pătrățică din desen o vom materializa printr-un picioruș lung și un ochi de lanț, secvență repetată de câte ori este nevoie pe fiecare rând.
Se începe cu un lănțișor din 16 ochiuri, plus 4 ochiuri de lanț pentru întoarcere. La rândul 1, ne întoarcem și lucrăm un picioruș lung în al 5-lea ochi de lanț. Apoi lucrăm câte un picioruș lung la fiecare 2 ochiuri de lanț și avem grijă să lucrăm câte un ochi de lanț după fiecare picioruș lung pentru a realiza găurelele (8 găurele).
Ne întoarcem și lucrăm rândul 2 la fel ca rândul 1.
 La rândul 3 lucrăm pentru întoarcere 6 ochiuri de lanț pentru a realiza creșterea cu două găurele, iar când terminăm rândul 3 din 4 ochiuri de lanț închidem o găurică la baza ultimului picioruș lung, ne întoarcem cu un picioruș orb (lucrat tot pe linia dintre rândul 3 și 2) și încă 4 ochiuri de lanț pentru a doua găurică de creștere.
Lucrăm rândul 4 lucrăm cele 12 găurele.
La rândul 5 procedăm la fel ca la rândul 3, pentru creșterea din stânga și din dreapta cu câte două găurele.
La următoarele rânduri se urmărește modelul cu cireșe... Acolo unde avem umplerea unei găurele lucrăm picioruș lung în loc de ochi de lanț.

Când vrem să scadem, ne  întoarcem cu piciorușe oarbe lucrate pe două găurele, iar la capătul rândului ne oprim înainte de capăt cu două găurele și ne întoarcem.

Pentru contur se poate lucra o bordură în punctul numit bobiță sau muscă.
Pentru a lucra o bobiță, luăm firul cu croșeta de mai multe ori, o dată pe sub ochiul de lanț de la rândul anterior și o dată pe deasupra lui, până ce avem pe croșetă 10 bucle. Ultima buclă se ia pe deasupra ochiului de lanț și se trece cu croșeta prin toate celelalte bucle. Se ia firul din nou, pe deasupra buclelor și se croșetează o buclă de lănțișor care închide buclele care formează bobița.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu