Tot de la prietena mea de la Goleşti, judeţ Argeş, am şi această minunată reţetă de tort. Foarte simplă!
Pentru preparare eu folosesc o cratiţă de 2 litri pe care o ung cu unt şi o tapetez cu hârtie de copt unsă bine, dar e mai bine cu o formă de tort de această capacitate.
Ingrediente:
250 ml apă
250 g zahăr
50 g cacao
250 g nucă măcinată
7 ouă
coajă de portocală confiată şi stafide
Mod de preparare:
Se pun la fiert apa, zahărul. După ce se topeşte zahărul se adaugă nuca şi praful de cacao, se amestecă puţin şi se dă la răcit. După ce se răceşte se adaugă pe rând cele 7 gălbenuşuri şi apoi cele 7 albuşuri bătute spumă. Se adaugă coaja de portocale şi stafidele.
Se toarnă toată compoziţia în forma de tort şi se pune la copt la focul potrivit de tare. Verificăm coacerea blatului cu o scobitoare.
După ce s-a copt, se răstoarnă şi se îmbracă în glazură de ciocolată topită (200 g de ciocolată)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu