Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 17 august 2014

Decorațiune croșetată pentru suport de lumânări

Am ales pentru această decorațiune croșetată culoarea turcoaz, pentru a da o pată de culoare unei camere cu mobilă de culoare albă. Ața folosită este Flavia, de Tălmaciu, un fir gros mărime 13/3 din bumbac, iar croșeta de mărime 2.

Forma de coșuleț am obținut-o prin apretare puternică și uscare direct pe fundul suportului de lumânare, așezat în poziție inversă.
Pentru ca acest coșuleț să îmbrace bine suportul de lumânare, am făcut și un șnur din aceeași ață, pe care l-am trecut prin găurile modelului și l-am legat în jurul suportului.

Modul de lucru:

Rândul 1: un lănțișor din 8 ochiuri se aduce în formă de cerc și se lucrează 24 piciorușe lungi duble. Ultimul picioruș dublu se unește cu primul picioruș printr-un picioruș orb (reamintesc, pentru a lucra un picioruș orb, firul se ia cu croșeta prin ochiul de jos și se trece direct prin ochiul de pe croșetă).
Rândul 2: se lucrează 8 lănțișoare de câte 9 ochiuri, pe care le fixăm printr-un picioruș orb pe fiecare  al treilea picioruș dublu de la rândul anterior (din 3 în 3). După fixarea ultimului lănțișor, se croșetează 3 piciorușe scurte pe prima jumătate a lănțișorului de la începutul rândului pentru a aduce firul la jumătatea lănțișorului.




 Rândul 3: Se croșetează 8 lănțișoare fiecare cu câte 11 ochiuri și se fixează cu câte un picioruș scurt la mijlocul fiecărui lănțișor de la rândul anterior.

Rândul 4: Se lucrează  feston din 11 piciorușe scurte îmbrăcând fiecare lănțișor de la rândul anterior.
Pentru a putea începe rândul următor, croșetăm încă 5 piciorușe oarbe peste piciorușele de la începutul rândului pe prima jumătate a primului lănțișor festonat.

Rândul 5: 4 piciorușe lungi duble, fixate în al 6-lea ochi de feston (la mijlocul lănțișorului) și lănțișor din 5 ochiuri. Se repetă de 8 ori.

Rândul 6: 3 ochiuri de lanț, 3 piciorușe duble, 2 ochiuri de lanț, 3 piciorușe duble, 4 ochiuri de lanț, 3 piciorușe duble, 2 ochiuri de lanț, 3 piciorușe duble. Aceste 12 piciorușe duble se fixează pe lănțișorul de 5 ochiuri de la rândul anterior. Se repetă de 8 ori. La ultima serie, în loc de 3 piciorușe se lucrează doar 2 deoarece am avut în plus, la începutul rândului, un picioruș lucrat din 3 ochiuri de lanț.

Rândul 7:  3 ochiuri de lanț, 3 piciorușe lungi duble fixate pe lănțișorul de 2 ochiuri de la rândul anterior, 2 ochiuri de lanț, Apoi lucrăm pe lănțișorul de 4 ochiuri de la rândul anterior 3 grupuri de câte 3 piciorușe duble, despărțite între ele prin 2 ochiuri de lanț. În continuare 3 piciorușe duble lucrate pe lănțișorul de 2 ochiuri de la rândul anterior. Se repetă de 8 ori.

Rândul 8:  3 ochiuri de lanț, se lucrează 6 grupuri de câte 3 piciorușe duble despărțite între ele prin câte un picou format din lănțișor de câte 5 ochiuri și un picioruș scurt pentru închiderea picoului în cerc. Piciorușele se fixează pe cele 4 lănțișoare de câte 2 ochiuri de la rândul anterior, astfel: pe primul și ultimul lănțișor se lucrează câte 3 piciorușe duble, iar pe al doilea și al treilea se lucrează câte 6 piciorușe  (cu picou la mijloc) Se repetă de 8 ori. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu