Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 20 august 2014

Flori corșetate cu mai multe rânduri de petale

Voi prezenta modul de lucru al florilor croșetate cu mai multe rânduri de petale. Aceste flori se pot
aplica atât pe articole de îmbrăcăminte, cât și pe obiecte decorative de interior.







r.1
În exemplul demonstrat în fotografii, s-a procedat în felul următor cu un lănțișor din 9 ochiuri care se strânge în cerc și apoi

Rândul 1: se lucrează 18 piciorușe lungi de jur împrejurul acestui inel.











r2

La  Rândul 2: 1 picioruș orb, 2 piciorușe lungi lucrat în același ochi de la rândul anterior, 1 picioruș orb - se repetă de 6 ori. Se observă că deja s-au conturat cele 6 petale

.





r3
Pentru rândul 3 se întoarce floarea și se lucrează pe dos lănțișor din 3 ochiuri și un picioruș orb fixat pe dosul unui  picioruș orb de la rândul anterior (de unde incepe petala) . În fotografie se pot observa cele 6 lanțișoare din spatele florii.

r4
Pentru rândul 4, întoarcem iar floarea pe față și lucrăm pe fiecare lănțișor: 1 picioruș orb, 5 piciorușe lungi și iar un picioruș orb. Repetăm această secvență de 6 ori - pentru fiecare petală.


r5
Pentru rândul 5, întoarcem iar floarea pe dos și lucrăm 6 lănțișoare de câte 5 ochiuri, fixate prin câte un picioruș orb prins de un picioruș orb de la rândul anterior.  
r6
La rândul 6, avem petalele cele mai mari, formate din : 1 picioruș orb, 8 piciorușe lungi și iar un picioruș orb / secvența se repetă de 6 ori / numărul de petale ales.








 Pe dos, floarea va arăta așa cum se vede în fotografia alăturată.

 Se pot lucra mai multe rânduri de petale și se poate alege un număr de petale 5,6 ..8 ..după cum vă doriți pentru modelul dumneavoastră.
De asemenea se poate schimba culoarea aței de la un rând la altul și se obține o floare multicoloră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu