Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 16 august 2014

Faţă de masă rotundă, croşetată, cu inserţie de broderie

Vă prezint o față de masă croșetată, cu inserție de broderie, care este încă în lucru. 
Elementul de bază al acestui model de față de masă este o rozetă croșetată. Pentru întreaga față de masă sunt necesare 264 de rozete.
Ața folosită este macrame subțire și croșeta de 1 sau mai mică. Cu această ață, se obține dimensiunea unei rozete de 4 cm diametru.  După asamblarea rozetelor, cercul interior al feței de masă are aproximativ 35 cm, iar dimensiunea exterioară a feței de masă este de 95 cm.
               
                 

 Diagrama pentru lucrul unei rozete este următoarea:

Se începe cu un lănțișor de 10 ochiuri  pe care îl strângem în cerc.

La rândul 1 avem delimitarea celor 4 petale ale rozetei,și vom lucra toate piciorușele trecând croșeta pe sub lanțul de pornire. Se lucrează la începutul rândului 3 ochiuri de lanț pentru a ne ridica la înălțimea unui picioruș, apoi 3 piciorușe lungi, 3 ochiuri de lanț și un picioruș orb. Apoi lucrăm de 3 ori următoarea secvență:  3 ochiuri de lanț, 4 piciorușe lungi, 3 ochiuri de lanț, un picioruș orb. După ultimul picioruș orb lucrăm 3 ochiuri de lanț și ne ridicăm pe vârful petalei unde lucrăm un picioruș orb.
Rândul 2:  lucrăm de 8 ori următoarea secvență: 7 ochiuri de lanț și un picioruș orb / piciorușul orb se va lucra în colțul petalei de la rândul anterior.
Rândul 3:  începem cu 3 piciorușe oarbe ca să aducem firul la mijlocul unui lanț de 7 ochiuri de la rândul anterior. La fiecare bridă de câte 7 ochiuri de la rândul anterior, lucrăm în cel de-al 4-lea ochi de lanț 4 piciorușe lungi despărțite de câte 2 ochiuri de lanț.
Rândul 4: este rândul de finisare a rozetei. în fiecare spațiu creat de cele 2 ochiuri de lanț de la rândul anterior lucrăm, de 24 de ori: 1 picioruș orb, 3 ochiuri de lanț, 1 picioruș orb (pentru piciorușele oarbe vom trece croșeta pe sub ochiul de lanț).


Pentru partea de asamblare și broderie, voi reveni în altă postare.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu