Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 4 noiembrie 2016

Găluşte cu prune

Găluştele cu prune, un preparat dulce  numai bun pentru zilele reci şi umede ale toamnei.
Nu necesită mare pricepere în ale bucătăriei şi  le pot prepara oricine.
Cantităţi necesare:
400 g cartofi
100 g făină
1 lingură ulei
1-2 linguriţă sare
1-2 linguriţă zahăr
1 - 2 linguri pesmet
1 - 2 linguri unt.
zahăr pudră



Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Se  amestecă cu făină, zahărul, uleiul şi  sarea. Se frământa un aluat nu prea tare. Se face un sul din aluat, ca un salam gros de 3 -4 cm. Se taie rondele de cca 1 cm, care se vor întinde în palme. În aceste rondele se vor pune prunele de la care s-au scos sâmburii. Se rotunjesc găluştele în palme. Când am îmbrăcat toate prunele, se pun la fiert în apă clocotită puţin sărată. Se vor fierbe la foc mic să nu se terciuiască. Se scot cu o sită şi se vor lăsa la scurs. Într-o tigaie se topeşte untul şi se rumeneşte pesmetul. Se pun găluştele în tigaie  şi se tăvălesc prin pesmet. Se vor ţine în tigaie până se usucă de apă.
Se scot găluştele pe o farfurie sau platou, se stropesc cu puţin unt topit şi se vor pudra cu zahăr.


Poftă bună !!!!!