Pentru prepararea ei avem nevoie de următoarele ingrediente.
2 cutii compot cu ananas: 1 cu ananas felii şi una cu ananas cuburi
250 g brânză mascarpone
3 ouă.
100 g zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilat
1 lămâie
2 linguri rom
miez de nucă
1/2 pachet de unt
Se amestecă gălbenuşurile cu brânza mascarpone, zahărul, aromele şi zeama de lămîie. Se adaugă coaja de lămâie , albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor cu o spatulă sau lingură de lemn. Se adaugă ananasul cuburi scurs bine de sirop.
Se unge tava cu tot untul, se aşează feliile de ananas. În mijlocul feliei se pune miez de nucă. Se toarnă compziţia peste feliile de ananas.
Se introduce în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos. Se lasă se răcească puţin. Se înteapă prăjitura cu un beţişor de frigărui în mai multe locuri şi se însiropează cu siropul de la compot. scoate prăjitura prin răsturnare,
Se poate decora după preferinţă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu